PicturePoletje se je dokončno poslovilo. Jesensko sonce nam z nežnimi dotiki greje obraz, lasje plapolajo v prijetnemu vetriču, sami pa se z velikim nasmeškom na obrazu zatekamo k toplim objemom bližnjih.


Muri in jesen imata prav posebno vez, katera ju veže že drugo leto zapored. Bliža se naša Muri vadba. Včasih je prav neznosno biti v njegovi družbi, saj neprestano prede in mi s svojim glasnim "MIJAV-om" da jasno vedeti, da komaj čaka, da spozna in telovadi z novimi Muri prijateljčki. In tudi danes ni bilo nič drugače. Da bi nama čas hitro mineval, sva se odločila, da si spečeva noro dobre piškotke. Kot bi mignil, si je Muri oblekel predpasnik in zavihtel kuhalnico. Pečejo se Muri razpokančki! Njam. Skupaj sva spekla dve zvrhani posodici in komaj čakala, da domov pride cela naša mačja družinica, da jih pogostiva. 

Najlepše je razvajati svoje bližnje, saj jim na lep način pokažeš, da jih imaš rad. Tudi ti, moj bodoči ali stari Muri prijatelječk se lahko z mamico in očkom preleviš v "superduper" kuharja. Nikar se ne boj, da ti ne bo uspelo. Prepričana sva, da ne boš imel težav - tako kot na Muri vadbi ne. Objemi svoja starša in jima pod nos pomoli piškotek. Z Murijem sva ti spodaj pripela recept. Uživajte, jesen je pravšnja za to. 

MIJAV,

Špela in Muri


MURI RAZPKONAČKI
Potrebuješ:
25o g kokosove moke
120 g čokolade v prahu
100 g zmletih orehov
250 g sladkorja v prahu
3 jajca
sladkor v prahu za "posip"

Na pomoč naj ti priskočita tvoja mamica in očka, saj moraš najprej ločiti rumenjak od beljaka. Rumenjak, kokosovo moko, čokolado v prahi, zmlete orehe ter sladkor v prahu zmešaš skupaj. Iz beljakov moraš narediti sneg. Če si dovolj pogumen, si lahko ob koncu posodo postaviš nad glavo in na tak način ugotoviš, ali si ga dovolj močno stepel. Ko je sneg pripravljen, ga postopoma dodajaš k ostalim sestavinam. Iz nastale mase oblikuj kroglice ter jih povaljaj v sladkorju v prahu. Piškote zloži na pekač ter jih peči 5-8 min pri 200 stopinjah. 

Lahko si malo nagajiv, ter kakšnega ukradeš tik preden ga je mamica vzela iz pečice. Tako je slasten, da se kar stopi v ustih. Prijetno sladkanje!

Muri
9/16/2013 05:45:47 am

tole zgleda mamljivo. Šeeee Muri!!! :)

ReplyLeave a Reply.

  ŠPELA, IRMA IN MURI

  Vsako lepo stvar moraš z nekom deliti.

  Špela, Irma in Muri –  trojica, katera vam bo podala kakšen dober nasvet, ali zgolj odličen recept. Razkrivali vam bomo mačje skrivnosti in odkrivali otroške radosti. Poiskali bomo skrite kotičke ter čarali drobne nasmeške. Se beremo, MIJAV!

  ŠPELA IN IRMA
  Sva študentki zadnjega letnika Pedagoške fakultete. Biologija in gospodinjstvo.
   Za naju: popolno!

  A potiho obe veva, da bo konec študija, šele dober začetek.

  MAČJA SHRAMBA

  November 2013
  October 2013
  September 2013

  RESNIČNO MURISTIČNO

  All
  Kuhar Muri
  Muri Biolog
  Muri Potepinček
  Muri Raziskovalec
  Športnik Muri