PictureNamig imam zate! ;)


Poskok levo, poskok desno, še en manjši počep in potep čez mačji tunel. Vem, tako zelo se zabavaš na telovadbi z Murijem.

Ker se jutrišnja pol peta že močno približuje, ti pa potrebuješ veliko energije, da boš kos vsem mačjim preprekam, ti z veseljem ponudim »namig za mačji podvig«.
To jo prav poseben namig, ni težak in ne prelahak. Zahteva celotnega tebe, brez izjeme. Kuhinja bo postala prava mačja zaseda. Po zraku bo letela moka, v skledi se bodo stiskala naribana jabolka in pečica bo oddajala vonj po nečem dobrem. 

To nekaj je ravno dovolj veliko za tvoja majhna usta, dovolj slastno za tvoj trebušček in precej »muristično« za premagovanje vseh mačjih podvigov. In to je...
mini MURI JABOLČNA PITA!
Vzemi veliko skledo in zmešaj:
350 g moke
0,5 zavitka pecilnega praška
1 vanili sladkor
120 g sladkorja v prahu
150 g masla / margarine
2 rumenjaka
4 žlice kisle smetane

MURI VSEZNALČEK:
  kadar boš v dilemi pri izbiri masla ali margarine, ti svetujem, da raje poseži po maslu. Zakaj? Maslo je naravni izdelek, ponavadi narejen iz kravjega mleka, medtem ko je margarina predelana iz različnih snovi. Pri margarinah moraš biti izjemno previden, saj vsebujejo trans maščobne kisline, katere lahko negativno vplivajo na tvoje zdravje (dolgoročno: bolezni srca in ožilja, debelost, karcinogenost)
Picture

Sedaj je čas, da olupiš ter naribaš jabolka, dodaš še malo sladkorja (80 g) ter žlico drobtin. Za piko na i pa dodaj še malo cimeta.
Da bo vse skupaj še bolj zabavno, testo za jabolčno pito daj v modele za mafinčke. Pri okrasu na vrhu se lahko igraš - uporabiš lahko modele za piškote. Sama sem pri ustvarjanju izjemno uživala. Poskusi še ti.

Mačji dober tek, se vidimo jutri. Trebuščki bodo polni, nogice pripravljene za poskoke in obrazek zapolnjen z nasmehom!

Pozdravček,
Špela

Leave a Reply.

  ŠPELA, IRMA IN MURI

  Vsako lepo stvar moraš z nekom deliti.

  Špela, Irma in Muri –  trojica, katera vam bo podala kakšen dober nasvet, ali zgolj odličen recept. Razkrivali vam bomo mačje skrivnosti in odkrivali otroške radosti. Poiskali bomo skrite kotičke ter čarali drobne nasmeške. Se beremo, MIJAV!

  ŠPELA IN IRMA
  Sva študentki zadnjega letnika Pedagoške fakultete. Biologija in gospodinjstvo.
   Za naju: popolno!

  A potiho obe veva, da bo konec študija, šele dober začetek.

  MAČJA SHRAMBA

  November 2013
  October 2013
  September 2013

  RESNIČNO MURISTIČNO

  All
  Kuhar Muri
  Muri Biolog
  Muri Potepinček
  Muri Raziskovalec
  Športnik Muri