Svet je lep. Brez dileme. Nekaj je na njem, da je še bolj magičen in privlačen. Začne se s črko P in konča z 
okroglim O-jem. Nič drugega, le 
P R I J A T E L J S T V O.

Nič ni lepšega kot nevidna vez med dvema osebama, zavita v besede zaupanja in posuta z vedno živečimi skupnimi spomini. Prijateljstvo nikoli ne smemo jemati kot samoumevno. Je nekaj, za kar sta vedno potrebna dva, hočeš ali nočeš. Potrebna je kemija v obliki: ti + jaz -> nekaj večnega. Seveda ni vedno tako, včasih besede »4 ever« skozi leta zbledijo, se zabrišejo. Tako pač je. 
Prijatelja si vedno izberemo sami, po svojih željah. To pravzaprav celotno stvar dela še toliko bolj plemenito. Lepo ga je imeti, mu pomagati, se z njim smejati in delati nore stvari. 
Picture
Drobno-veliki prijateljski trenutki.
Mali Muri, kako je ime tvojemu prijatelju? Kaj počneta skupaj? Zagotovo same mačje-odlične stvari. Z Murijem sva strokovnjaka na področju »razveseli svojega prijatelja«, pomagala bova še tebi. Včasih nekomu z majhno malenkostjo polepšaš dan. Lahko mu narišeš risbico ali pa podariš majhno čokoladico. Kar tako, ker ga imaš rad in se v njegovi družbi počutiš resnično muristično.
Picture


Muri mi je danes popoldne pomagal s pripravo noro dobre mačje granole. Skrbno jo bom shranila v prikupno skodelico in jo podarila svoji prijateljici. 


Kaj boš pa ti nekomu podaril? Že imaš kakšno idejo?Špelina PRIJATELJSKA GRANOLA:

Enostavno je. Potrebuješ:
500 g ovsenih kosmičev
10 g lešnikov (zdrobi jih)
10 g mandljev (zdrobi tudi njih)
brusnice
med po občutku
žlica rastlinskega olja
10 g sončničnih semen

Sestavine si lahko izbiraš po želji - kar imaš rad. Tako lahko brusnice zamenjaš z marelicami ali lešnike z orehi. Okus je v obeh primerih božanski. Vse sestavine skupaj zmešaj. Zvrni v pekač ter peči približno 1 uro na 150 °C do zlato rjave barve.

Picture
MURI VSEZNALČEK: granola je tipičen severno ameriški zajtrk iz kosmičev, oreškov, medu in suhega sadja, ki ga običajno pečemo v pečici, dokler ne postane hrustljav.
Včasih pa je dovolj samo lepa beseda in tvoja prisotnost. Nič več. Biti nekomu prijatelj zabriše vse vsakodnevne tegobe, saj biti nekomu nekaj, je več kot nešteto nepomembnih besed. To je le ena beseda zazrta v skrito tančico ljubezni in občutka nepremagljivosti. 

Čuvaj prijatelja, vreden je zlata.
MIJAV, 
Špela in MuriLeave a Reply.

  ŠPELA, IRMA IN MURI

  Vsako lepo stvar moraš z nekom deliti.

  Špela, Irma in Muri –  trojica, katera vam bo podala kakšen dober nasvet, ali zgolj odličen recept. Razkrivali vam bomo mačje skrivnosti in odkrivali otroške radosti. Poiskali bomo skrite kotičke ter čarali drobne nasmeške. Se beremo, MIJAV!

  ŠPELA IN IRMA
  Sva študentki zadnjega letnika Pedagoške fakultete. Biologija in gospodinjstvo.
   Za naju: popolno!

  A potiho obe veva, da bo konec študija, šele dober začetek.

  MAČJA SHRAMBA

  November 2013
  October 2013
  September 2013

  RESNIČNO MURISTIČNO

  All
  Kuhar Muri
  Muri Biolog
  Muri Potepinček
  Muri Raziskovalec
  Športnik Muri